Έφυγε από τη ζωή ο παλιότερος ξυλογλύπτης

Έφυγε σήμερα πλήρης ημερών ο παλιότερος ξυλόγλυπτης και ιδρυτής της επιχείρησης “Ξυλογλυπτική Βόλου” της περιοχής Μαγνησίας Κυριάκος Λ. Κιουφεντζόγλου σε ηλικία 88 ετών. Ο μεγάλος καλλιτέχνης από προσφυγική οικογένεια Κυριάκος και η εταιρεία του είχε την τιμή να συνεργαστεί με μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες όπως τον μακαριστό μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Δαμασκηνό, με το μακαριστό μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και κατόπιν Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο ,με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο κτλ. Και είχε την τιμή να κατασκευάσει τα ξυλόγλυπτα έργα σχεδόν σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού αλλά και πάνω από 600 Ιερούς Ναούς και Μονές σε όλη την υφήλιο.

Ενώ έχει αφήσει πίσω του μεγάλο επιτελείο της οικογενείας του (παιδιά και εγγόνια) κατάφερε την επιχείρηση να λειτουργεί μέχρι και στις μέρες μας μετά από 60 χρόνια. Ο θανών έχει αφήσει πίσω του τρία παιδιά, έξι εγγόνια και δυο δισέγγονα.

Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν.Ιωνίας Βόλου αύριο Παρασκευή στις 12:00μμ. Με παράκληση των συγγενών, δεν θα κατατεθούν στεφάνια στην μνήμη του και τα χρήματα αυτών θα συγκεντρωθούν για φιλανθρωπικό σκοπό από την οικογένεια.

Πηγή: https://www.thenewspaper.gr/2021/08/19/volos-efyge-apo-ti-zoi-o-palioteros-xyl/